Welkom op levindaworldoffragdoll.

Bekijk ook onze Facebook pagina!

katten 10%

www.ZooBio.nl
Pets-Expert.nl

 

Hoofd

Middelgroot, breed, iets wigvormig met afgeronde zijden. Tussen de oren oogt de schedel vlak. Voorhoofd is lichtjes afgerond. Goed ontwikkelde wangen. Afgeronde, middellange, goed ontwikkelde snuit. Neus met een lichte welving bij de neusbrug. Goed ontwikkelde kin.

Oren
Middelgroot, breed aan de basis, ver uit elkaar staand, ietwat naar voren gericht met afgeronde toppen.

Ogen
Groot, ovaal, lichtjes schuin geplaatst. Zo blauw mogelijk, in harmonie met de vachtkleur.

Hals
Kort en stevig.

Lichaam
Groot, lang, goed gebouwd. Brede, goed ontwikkelde borst. Zware, stevige achterhand. Middelzware botten.

Poten
Middellang met gemiddeld ontwikkelde botten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Grote, ronde, compacte voeten met haarpluimpjes tussen de tenen.

Staart
Lang, in verhouding tot het lichaam, vrij breed aan de basis, iets aflopend naar het uiteinde. Weelderig en dicht behaard.

Vacht
Halflang, zacht, zijdeachtig, vlak aanliggend. Wanneer het dier beweegt verspreidt de vacht zich in plukjes. Zeer weelderige kraag.

Kleur
Vier klassieke kleuren (seal, blue, chocolate en lilac). Drie point vachttekeningen:
Colourpoint: het lichaam is lichter dan de extremiteiten (points).
Mitted: eveneens een Siamees patroon maar met witte handschoenen/laarsjes aan alle poten. Witte bles op de neus. Witte kin, borst en onderkant buik.
Bicolour: colourpoint met een uitbreiding van het wit op het gezicht in een omgekeerde V, en vier witte poten. Witte borst en buik.
De definitieve kleur wordt pas op vierjarige leeftijd bereikt en wordt met het ouder worden steeds donkerder.

Karakter/bijzonderheden
Door zijn rustig, zachtmoedig en volgzaam temperament is deze kat makkelijk in de omgang. Hij houdt niet van drukte en lawaai. Sociaal, hij kan goed samenleven met soortgenoten en honden. Heel vriendelijk, aanhalig, hij houdt absoluut niet van eenzaamheid. Hij past zich perfect aan in een appartement. Niet erg spraakzaam. Pas volgroeid op een leeftijd van drie à vier jaar. vind het heerlijk regelmatig geborsteld en gekamd te worden.

Fouten
Smalle kop. Neus met stop. Grote of kleine, spitse oren. Amandelvormige ogen. Te lange of te fijne hals. Gedrongen lichaam. Smalle borst. Korte poten. Afwezigheid van haren tussen de tenen. Korte staart. Korte vacht. Diskwalificatie: witte vlekken bij de colourpoints; afwezigheid van de witte kin bij de mitted; donkere vlekken in het witte masker bij de bicolours. Een andere oogkleur dan blauw

                                                                                      

Vinny Seal point/ bicolour

 

 

 

Levindaworldoffragdoll