Welkom op levindaworldoffragdoll.

Bekijk ook onze Facebook pagina!

katten 10%

www.ZooBio.nl
Pets-Expert.nl

Aanschaf van een Ragdoll

Wat mag u van een goede fokker verwachten?

Een goede fokker is een fokker die hygiënisch werkt en die alléén verantwoorde fokcombinaties toepast, zodat de kans op erfelijke of andere afwijkingen zoveel mogelijk wordt beperkt. Wij laten potentiële ouders regelmatig onderzoeken op mogelijke gezondheidsproblemen (PKD en HCM). Als desondanks blijkt dat een fokpoes of fokkater toch problemen doorgeeft, fokken we daar niet mee verder.

Bij aankoop van een kitten ontvangt u de testrapporten van beide ouders. Dit alles garandeert niet dat alle kitten perfect zijn, maar we doen er tenminste al het mogelijke aan om problemen te voorkomen.

 

Wat mag een goede fokker van u verwachten?

Als u een fokker benadert over de mogelijke aankoop van kittens, zal hij vaak allerlei vragen aan u stellen. Een goede fokker zal het gevoel willen hebben dat u goed voor het kitten zult zorgen, ook als het eens ziek is en veel verzorging nodig heeft en dat het kitten zich – zijn leven lang – bij u thuis zal voelen!

Wilt u een kater of een poes?

Als het om een liefhebberskat gaat, maakt deze keus niet zoveel uit. Een kater is iets knuffeliger, een poes iets actiever. Wilt u met de kat gaan fokken, dan ligt het verhaal heel anders. Voor een kater moet u goede, aparte huisvesting hebben want hij ‘sproeit’ (bakent zijn terrein af met urine). 

Welke kleur/variëteit wilt u?

Dit hangt af van uw smaak. Zeldzame, nieuwe kleuren kosten meer dan de zogenaamde ‘klassieke’ variëteiten. Als u specifieke wensen heeft, kan dat betekenen dat u langer moet wachten tot er een kitten is dat daaraan voldoet.

 

Vinny & Macy

 

  

 Koopcontract

Wij geven onze kittens een contract mee waarin alle afspraken worden vastgelegd. 


Levindaworldoffragdoll